10 Ιαν 2008

Συνάντηση της θεματικής ομάδας "Περιβάλλον"
Δευτέρα 14/1 ώρα 5μμ

Για όσους τυχόν μέσα στις γιορτές δεν άνοιξαν το αρχείο, σας το ξαναστέλνω μια και η συνάντηση της Ομάδας Περιβάλλον των ΟΠ είναι τη Δευτέρα 14/1, στις 17.00. Συγνώμη για όσους το έχουν ήδη διαβάσει ή και απαντήσει ήδη.
Νίκος Χρυσόγελος


Καλή χρονιά σε όλους και όλες. Όπως είχαμε αποφασίσει στην τελευταία συνάντηση της θεματικής ομάδας "Περιβάλλον" των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, η επόμενη συνάντηση όσων μελών είναι στην Αθήνα θα γίνει την Δευτέρα 14/1/2008, στις 17.00 στα γραφεία των ΟΠ Κολοκοτρώνη 31).

Τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι:

(1) Διοργάνωση ανοικτής συνάντησης εργασίας με θέμα "το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων;" την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα (αντίστοιχη εκδήλωση οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 18/1). Στην εκδήλωση που επιδιώκουμε να έχει συμμετοχή και εκπροσώπων ΜΚΟ από Ελλάδα και Βαλκάνια θα συζητήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που (θα) διασχίζουν τα Βαλκάνια, τα σχέδια κατασκευής μονάδων λιθάνθρακα σε διάφορες περιοχές της χώρας και τα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΠΕΤΡΟΛΑ, κατασκευής διυλιστηρίου και άλλων αποθηκευτικών χώρων που συνδέονται με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη σε συνδιασμό με την ανάγκη περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και μείωσης της ρύπανσης.
(2) Συζήτηση σχεδίου Ανακοίνωσης για το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο που προωθεί ο Σουφλιάς στη Βουλή, μετά και τις εξελίξεις στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας
(3) Συζήτηση "κειμένου πολιτικής" για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και επεξεργασία ενός σχεδίου παρεμβάσεων των Οικολόγων Πράσινων για βελτίωση της ανακύκλωσης
(4) Προετοιμασία μιας ημερίδας με θέμα τη ρύπανση των υδάτων σε διάφορες περιοχές και την πορεία εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά
(5) Διοργάνωση μιας ημερίδας για τα Δάση: πυρκαγιές στα δάση (Πάρνηθα, Πελοπόννησος, Εύβοια) – αιτίες, επιπτώσεις, πολιτικές αναγέννησης. Αυθαίρετα - καταπατήσεις σε δάση. Πρόληψη πυρκαγιών και προστασία δασών
(6) Εκδήλωση για μεγάλα τουριστικά πρότζεκτ, υπερδόμηση σε νησιά - παραθεριστική κατοικία (σε συνεργασία με τοπικούς φορείς από Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Κυκλάδες).
(7) Προετοιμασία πανελλαδικής συνάντησης των μελών της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλον των ΟΠ ενόψει του συνεδρίου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που θα διοργανωθεί στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαρτίου 2008.

Συνημμένο το επικαιροποιημένο κείμενο με το σχεδιασμό δουλειάς της ομάδας Περιβάλλον, εμπλουτισμένο και με τα νέα μέλη της. Βέβαια δεν έχουν δηλώσει συμμετοχές ακόμα πολλά άτομα από περιφερειακές πολιτικές κινήσεις των ΟΠ.

Φιλικά
Νίκος Χρυσόγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: