21 Δεκ 2007

Καταγγελίες για τραμπουκισμούς και απειλές
στην Αλόννησο και στο Αρχιπέλαγος

20.12.2007
Θέμα 1Ο : Εξώδικο της Luis Hellas Cruises προς την ΜΚΟ Αρχιπέλαγος

Θέμα 2Ο : Τραμπουκισμοί σε βάρος μελών του Φορέα Διαχείρισης στο Πάρκο Αλοννήσου


Αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι,

Μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν τα γεγονότα που συμβαίνουν τις μέρες τούτες στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Από την μία οι τραμπουκισμοί σε βάρος μελών του φορέα διαχείρισης μικρής μερίδας κατοίκων της Αλοννήσου που βλέπουν το θαλάσσιο πάρκο σαν μέσο γρήγορης και με όποιο κόστος κερδοφορίας και από την άλλη η επιχείρηση φίμωσης της ΜΚΟ Αρχιπέλαγος από την εταιρεία Luis Hellas Cruises, που βαρύνεται με την άθλια ιστορία του ναυαγίου του Sea Diamond που κόστισε τη ζωή 2 ανθρώπων, και απειλεί με οικολογική καταστροφή το Αιγαίο.

Για όλους τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου είναι σημαντικότατη και μοναδική η πληροφόρηση που μας δίνει για το θέμα η μικρή ομάδα που απαρτίζει την ΜΚΟ "Αρχιπέλαγος".

Για το λόγο αυτό, εμείς, μέλη και φίλοι του Δικτύου Αιγαίου παρακολουθώντας την απροκάλυπτη επιχείρηση εκφοβισμού που ξεκίνησε η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η οποία βλέπει το Αιγαίο σαν χωράφι σπαρμένο με χρήμα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο "Αρχιπέλαγος" και ζητάμε από όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να πράξουν το ίδιο, ώστε να καταστεί σαφές σε όλους ότι δεν περνούν αυτού του είδους οι εκφοβισμοί.

Αυτά τα ολίγα που αποτελούν την ουσία των ημερών αντί για την ανταλλαγή τυπικών ευχών για χρόνια πολλά.

Από την ΕΥΠΛΟΙΑ

3 σχόλια:

oikologiki-lamia.blogspot.com είπε...

Nομίζω η υποομάδα
"Καταγραφή κατάστασης περιοχών NATURA και υγροτόπων" (συντονιστές θέματος: Γιώργος Μπλιώνης, Νίκος Γιαννάκης)
θα πρέπει να ασχοληθεί ιδιαίτερα

Antonis είπε...

Δεν εξηγείται στην ανακοίνωση του Δικτύου Αιγαίου, πως ακριβώς επιχειρείται η φίμωση της ΜΚΟ Αρχιπέλαγος. Υπάρχουν κάπου λεπτομέρειες;

Το θέμα της Αλοννήσου δεν έχει καμμία σχέση, καθώς εκεί δεν πρόκειται για διαφορά μεταξύ ιδιωτικής εταιρείας και ΜΚΟ, αλλά μεταξύ ομάδας κατοίκων (αλιέων) και του προσωπικού του φορέα Διαχείρισης.

oikologiki-lamia.blogspot.com είπε...

antoni δες εδώ http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1455
την ανακοίνωση με τίτλο "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι", όπου αναλύεται το θέμα της φίμωσης της ΜΚΟ Αρχιπέλαγος